Tlf. 40878126
Indkøbskurv:0 Enheder DKK 0,00
Kornsorter

Ølandshvede - Øko
Ølandshvede er en gammel kornsort med et meget højt proteinindhold (Ølandshvede 13,5% og alm. hvede 10-11%). Sortsmæssigt minder den mest om spelt, men den er knap så tung at arbejde med, og det er nemmere at have en dej af 100% ølandshvede.

Brød lavet af vores ølandshvede bliver markant mere brunt og har en ”grovere” smag. Til gengæld har brød bagt med melet meget mere smag. Første gang man ser sit brød komme ud af ovnen tror man at det er bagt på rugmel, indtil man smager på det.


 

Svedjerug - Øko
Svedjerug har sit navn fra svedjebrug. Det vil sige at man brænder et skoven af og derefter dyrker jorden i nogle få år. Man troede i mange år at svedjerugen var forsvundet, men så fandt man nogle få frø på et gammelt norsk kornlager, og i dag er der kun få steder i Danmark man dyrker det.

Svedjerug bliver mellem 220-240 cm højt, og er derfor meget højere end alm. rug. Der er også en meget højere næringsindhold. (Svedjerug 14-17% og alm. rug 9%).

Brød af svedjerug bliver lysere end alm. rug, men holder sig længere saftigt og har en rund og mild smag.

Nøgenbyg - Øko
At byggen er nøgen betyder at den ikke har skaller, som sidder fast om kernen. Det var det føste korn der blev sået i Danmark for 6000 år siden. Den blev kaldt Nordens ris, da man spiste den på samme måde.

Der er et højt indhold af betaglucaner, som bla. virker kolesterolsænkende og stabiliserende på blodsukkeret. Der er også andre ting som er godt for vors ernæring såsom antioxidanter og mineraler.

Byggen har fået en renæsence i den nye nordiske mad og bruges f.eks. til brød, gryn og kogte kerner. Det bruges også meget til svinefoder og ølfremstilling.

 

Scelin - Øko
Scelin vårhvede er en ældre schweizisk vårhvede med gode bageegenskaber.







 

Sort havre - Øko
Sort havre har en sort skal og kerne. De seneste år har sorten fået en lille renæssance da den er særligt velegnet til hestefoder. Den har en højere foderværdi og har et højere indhold af fordøjeligt råprotein og calcium.

Her i Forum bruger vi det til havregryn. Det giver en helt særlig smag til den kendte morgenmad.